Bekjemp vinterdepresjon med en sunn livsstil

Når dagene blir kortere og temperaturen faller, er det fristende å bare bli innendørs og trøstespise. Men dette fører bare til enda dårligere humør. Les videre for å få tips om hvordan du kan komme deg ut og bekjempe kulden, holde deg aktiv, opprettholde et humørfremmende kosthold og bli kvitt vinterdepresjonene.

 

Et sunt kosthold

Hold deg unna mektig snacks og sukkerfylt godteri. Selv om disse gir deg en kortvarig opptur, vil du føle deg mye verre når blodsukkeret faller igjen. Dersom du ønsker et varmt måltid, kan du starte dagen med en havregrøt som gir langsom fordøyelse for å gi deg mer energi over en lengre periode. Bygg opp lageret med gode karbohydrater ved å forberede lunsj eller middag med brun ris eller fullkornspasta servert med kjøtt og fisk med mye proteiner.

Med lite sollys trenger du å få i deg ekstravitaminer gjennom fersk frukt og grønne grønnsaker. Fyll lageret med supermat som brokkoli, spinat, blåbær og epler for å holde forkjølelse og influensa unna.

Fantastisk friluft

Trening er viktig om vinteren. Bevis for deg selv hva du kan klare ved å komme deg ut og omfavne elementene. Ikke bruk været som en unnskyldning for ikke å trene, kom deg til treningssenteret dersom du ikke vil være ute i vær og vind. Dette gjelder hele familien. Vær med og hei på barna dersom de spiller fotball en iskald søndag morgen, eller dersom de konkurrerer i langrennssporet.

Trening i det fuktige været fører ofte med seg utfordrende flekkfjerning. Uansett om det er gjørme fra en løpetur langs veien, tilsetter du bare en liten mengde Vanish Oxi Action Gel til vasken for å fjerne selv de mest gjenstridige flekker.

Leve i lyset

Dagene er korte og det er lite sollys i vintermånedene, og dette er én av hovedårsakene til SAD (seasonal affective disorder). Gjør det meste ut av dagslyset ved å sørge for at alle gardiner/blendinger er trukket fra. Dersom det er sol eller en oppholdsdag, så prøv å komme deg ut i frisk luft, helst når solen er på sitt høyeste. En kort 20-minutters gåtur er nok til å få dopaminet, serotoninet og endorfinenene til å strømme, og dette gjør at du føler deg mer positiv.