Bekjempe svette: Slik fjerner du effektivt svetteflekker fra klær

Det er alltid vanskelig å vite hva man skal ha på seg på treningssenteret siden du både ønsker å være komfortabelt kledd og samtidig ikke se teit ut, men vil heller ikke ødelegge de beste klærne med stygge svetteflekker. Over tid kan disse flekkene få en mørkere farge og du tror kanskje treningsklærne er klare for søppelbøtta. Men med hjelp fra Vanish trenger du ikke bekymre deg like mye for hva du skal ha på deg. Denne veiledningen viser deg hvordan du fjerner svetteflekker, og hva du kan gjøre for å forhindre dem.

 

Svetteflekker på hvitt tøy

Flekker har en tendens til å synes bedre på hvitt tøy enn på andre farger. For å fjerne dem bløtlegger du plagget i vann tilsatt Vanish Oxi Action Crystal White i høyst seks timer, avhengig av flekken. Når plagget er skikkelig bløtlagt, vasker du det som vanlig med en måleskje med Vanish og flekken blir borte.  

Unngå å bruke blekemiddel for å fjerne flekker fra hvite overdeler siden kjemikaliene i blekemiddelet gjør svetteflekker mer synlige og vanskeligere å fjerne.

Svetteflekker på farget tøy

På samme måte som med hvitt tøy bløtlegger du plagget først og vasker det deretter som normalt. La plagget ligge i bløt i vann tilsatt Vanish Oxi Action i en time. Etterpå vasker du det som normalt med en måleskje med Vanish Oxi Action, og flekken blir borte.

Slik forhindrer du flekker

Dersom du er lei svetteflekker, finnes det en måte å forhindre disse på. Påfør deodorant i et tynt lag og la denne få tørke i minst 30 sekunder før du tar på deg overdelen.

Pass også på å kle deg etter forholdene. Svette oppstår når kroppen overoppvarmes, og dette er på grunn av at du har på deg for tykt eller for mye tøy når du trener. Husk at uavhengig av været utenfor, vil det ikke ta lang tid før du blir varm når du starter treningen. Dette kan forverres av at du er dehydrert, så husk å drikke mye vann.

Her har du en enkel veiledning for å bekjempe svetteflekker. Nå vet du hvordan du skal forhindre dem fra både hvitt og farget tøy, så da er det bare å nyte fordelene ved en aktiv livsstil.