Fettflekker

Fettflekker kan være krevende. Uten forsvarlig håndtering og en god flekkfjerningsteknikk, kan en fettete flekk klamre seg til klærne uansett hvor mange ganger du vasker dem. Men det er ingen grunn til å kaste klærne helt enda. Fettflekker kan fjernes, det krever bare litt innsats og litt kunnskap. Ta en titt på våre fettflekkfjerningstips!, og kanskje du plukker opp noen ideer til andre flekker også!

Vanish-metoden

Grundig bløtlegging med Vanish Oxi Action Crystal White gel kan utgjøre hele forskjellen og få flekken til å forsvinne.

For å fjerne oljeflekker blander du 60 ml med gel i fire liter varmt vann.

La det ligge i opptil en time (farget) eller seks timer (hvitt).

Legg deretter tøyet i vaskemaskinen med en dose på 60 ml med gel,og vask som normalt med ditt vanlige vaskemiddel.

Noen andre ideer

Fettflekker blir vanskeligere å fjerne senere hvis du ikke behandler dem med en gang, og før de begynner å sette seg i tøyet. Vi anbefaler å trykke på flekkens overflate med papir eller et håndkle. Dette bør trekke ut mye av flekken, og hindre at den sprer seg utover.

Vann behandler ikke fett. Siden oljer selv er hydrofobe, kan ikke vann bryte dem ned. Mens det å trykke på flekken hindrer spredning, vil det å bruke vann forstørre flekken og gjøre det verre. Sørg derfor for å holde vannet borte, med mindre du skal legge plagget i bløt med Vanish. 

Anti-klesflekker

For de fleste typer fettflekker vil et forkle beskytte deg mot flekker som kan oppstå under matlaging. På kjøkkenet er forkle et viktig plagg, et ekstra lag, som beskytter klærne mot fett og oljer som kan sprute når du steker egg eller blander en salat. Hvis du bruker briller, har du kanskje lagt merke til små fettflekker fra steking? Du kan tenke deg samme oppbygging på klær og hud. En god vask med såpe (og, for klær, Vanish) vil ta hånd om disse, men det er likevel viktig å dekke seg til for å unngå flekker på klærne.