Flekkfjerning: Få gress og gjørme ut av idrettstøy

Det er en fantastisk følelse å trå ut på en gresslette en tidlig, duskvåt lørdags morgen, klar til å delta i litt sunn konkurranse. Selv om regnet pisker rundt ørene og gjørmen siver inn i skoene, er dette ting du ikke enser i kampens hete, og du tenker heller ikke på flekkene det fører med seg.

 

Gleden ved idrett og en aktiv livsstil blir brått brutt når klærne skal vaskes etter bruk. Det finnes to hovedsyndere som vanligvis gjør det å vaske idrettstøy så vanskelig, og disse er gjørme- og gressflekker.

Gjørmeflekker

Det første du må huske før du begynner å fjerne gjørmeflekker, er faktisk å la dem tørke. Dersom du prøver å skrape bort de største klumpene mens de fortsatt er våte, kan du ofte ende opp med å spre flekken mer. Vent til gjørmen er tørr slik at du enkelt kan børste av klumpene, og du sitter igjen med bare merket. Når dette er gjort, blander du et flekkfjerningsprodukt, slik som Vanish Gold Oxi Action, med litt vann og påfører rikelig på flekken. Bløtlegg plagget i varmt vann i høyst en time ettersom dette vil begynne å virke sammen med Vanish for å løsne rester av gjørme og jord som sitter fast i fibrene.

Når plagget har ligget lenge nok i bløt, vasker du det i maskinen med en ekstra måleskje med Vanish for å sikre at alle spor av gjørme er borte.

Gressflekker

Til forskjell fra gjørmeflekker bør gressflekker behandles så raskt som mulig. Det beste er å skylle først med kaldt vann, fra innsiden av tøyet, for å forhindre at det setter seg bedre. Når området er fuktig nok, kan du gå løs på selve flekken.

For best mulig resultat jobber du Vanish flekkfjerneren inn i gressflekken og lar den få virke i høyst 6 timer, i henhold til plaggets vaskeanvisninger. Bruk et spesialprodukt, slik som Vanish Gold Oxi Action, til hvitt tøy. Etter seks timer vasker du tøyet med en måleskje med Vanish for å sikre at flekken er borte for godt.

Følg denne enkle veiledningen fra Vanish, og la ikke bekymringer for flekker påvirke prestasjonene dine.