Fordelene med tepper og matter

Hvert land har ulike måter å dekorere sine gulv på. I varmere land er det mer vanlig å finne fliser og tregulv, mens i land med lavere temperaturer brukes det ofte tepper og matter på gulvet. Hvorfor? Det må da være noen fordeler med dette? Vi skal se nærmere på fordelene med tepper og matter, og gir deg også et flekkfjerningstips eller to underveis.

En fryd for øyet

Et flott teppe kan virkelig utgjøre forskjellen i et rom. Enten det er vevd eller brodert, ensfarget eller mønstret, er tepper laget for å være dekorative. Et fargerikt teppe kan bidra til å bringe lys eller liv til et rom. En dekorativ matte kan komplementere møblene dine, eller være midtpunktet i rommet med en uventet farge.

Isolasjon

Harde gulv er praktiske, spesielt når det kommer til flekkfjerningl! Men de vil ikke gi isolasjon på samme måte som et teppe. Hvis du har harde og kalde gulv, vil et teppe kunne gi god varmekomfort for tærne! Teksturen i teppet vil fange opp varmen på vinteren, og opprettholde kjølig innetemperatur på sommeren. Et teppe vil også gjøre det mye mer behagelig å stå opp av sengen en kald vintermorgen.

Lydisolering

På harde gulv kan et teppe absorbere lyden i et rom og redusere ekkoeffekt. Har du noen gang gått med harde såler i et tomt rom? Støyen kan lett reduseres ved å legge på et teppe eller en matte. Dette betyr at man trår mykere, men også at andre i rommet (eller leiligheten) under blir mindre plaget av støy.

Varme føtter

Et siste lite tips: Harde gulv er sjelden varme, bortsett fra dem med gulvvarme! Et teppe vil holde føttene varme, og du vil sannsynligvis sette pris på mykheten i teppet. Har man barn i huset, vil et teppe også gjøre det mye tryggere dersom de faller. Utfordringen med barn i huset og tepper er høyere sjanse for søl. Nedenfor får du vite hvordan du skal håndtere flekker på teppet.