Gå for økologisk: En veiledning til å fjerne økologiske flekker

I den helsebevisste verden vi lever i, og hvor den økologiske bevegelsen vokser seg sterkere dag for dag, er det viktig å passe på at vi får i oss nok frukt og grønnsaker. Disse økologiske matvarene er produsert så naturlig og så etisk som mulig for å få dem stappfulle av sunne vitaminer, mineraler og masse smak. Dette betyr også at de er stappfulle av partiklene som kan forårsake flekker, noe som betyr katastrofe dersom du søler fatet med økologisk mat.

Definisjonen på økologisk

Det vi mener med «økologiske flekker», er flekker forårsaket av økologiske matvarer. All mat er økologisk per definisjon, ettersom de er karbonbaserte og bygget opp av celler som må brytes ned. Dette gjør dem vanskelige å fjerne.

Disse typene materialer reagerer med tøy svært forskjellig fra andre stoffer, som sminke eller motorolje, ved at de fester seg og dekker tøyet annerledes og de består av andre kjemiske komponenter som må brytes ned for å fjerne flekken.

Når vi bruker uttrykket «økologiske matvarer», henviser vi til matvarer som er spesielt dyrket eller behandlet til å inneholde mye høyere nivåer av naturlig smak og friskhet, i stedet for konserveringsmidler og smakstilsetninger. Disse råvarene er de som forårsaker de klareste og staeste flekkene, noe som gjør disse sunne alternativene til et mareritt for klær.

Løsningen

Dersom du oppdager en flekk på klærne, må du skylle den så raskt som mulig. Dersom dette blir gjort når flekken er helt fersk, kan det være at det holder å skylle den under kaldt vann. Dersom flekken har tørket, eller dersom det fortsatt er merker etter skyllingen med vann, starter du med å gni lett på flekken med et fuktig papirhåndkle, kjøkkenhåndkle eller en klut. Som med alle flekker prøver du å trekke den ut av klærne i stedet for å dytte den lenger inn, siden dette vil gjøre den mye vanskeligere å fjerne.

Har du fulgt disse trinnene og flekken fortsatt synes, kan du forbehandle den med en oppløsning med Vanish Gold Oxi Action og vann. Dette gjør du ved å lage en pasta av Vanish og vann, masserer den på flekken og lar denne få virke. Etter omtrent ti minutter legger du plagget i en oppløsning av kaldt vann og en måleskje med Vanish Gold Oxi Action i høyst en time. Hvitt tøy kan ligge litt lenger. Vanish bryter ned enzymene og stivelsen som danner flekkens celler, og løfter raskt flekken ut av plagget. Ta plagget ut av oppløsningen og vask det med en måleskje med Vanish. Denne tretrinnsmetoden sikrer at flekken forsvinner helt.