Grønnfarge

I våre dager er det viktig å tenke grønt, men vi bør begrense dette til miljøhensyn, ikke flekker på kjoler og skoleuniformer! Vi har satt sammen en hurtigveiledning til hvordan du fjerner disse vanskelige grønne flekkene fra klærne.

 

De to hovedsynderne for grønne flekker er vanligvis mat og gress. Grønne pigmenter er oftest blant de vanskeligste å bli kvitt fordi flekker fra grønnsaker og gress forårsakes av organiske forbindelser som setter seg i fibrene. Selv om det er vanskelig å fjerne disse flekkene, er det viktig å ikke få panikk. Det første du må huske på er å ikke bruke vaskemiddel som inneholder ammoniakk, er avfettende eller alkaliske, fordi disse binder disse flekkene. Det finnes enklere behandlinger som vil fjerne alle spor av mat eller gress uten å skade tøyet.

Rengjøringsprosess

Hovedregelen er at jo snarere du behandler flekken, desto enklere er det å få den bort. Dersom flekken er fra gress eller annet ikke-fettholdig materiale, er det best å skylle med kaldt vann for å forhindre at den setter seg bedre i tøyet. Når området er fuktig nok, kan du gå løs på selve flekken. Det er imidlertid forskjellige fremgangsmåter avhengig av fargen på materialet:

Hvitt tøy

For best resultat på hvitt tøy er den beste løsningen alltid å bruke et spesialtilpasset produkt, slik som Vanish Oxi-Action Crystal White. Masser inn i gressflekken, og la det trekke i høyst 6 timer. Etter seks timer vasker du klærne med en måleskje med Vanish, og beundrer resultatet.

Farget tøy

For å fjerne grønne flekker fra farget tøy følger du en lignende fremgangsmåte som for hvitt tøy. Lag en oppløsning av Vanish Oxi Action Pulver eller Gel og litt varmt vann, masser det inn i den grønne flekken og la det virke i 15 til 20 minutter før vask. Det er viktig å huske at du aldri må bruke blekemiddel på farget tøy.

Dette er den enkle løsningen på flekken. Uansett om den kom fra middagen dagen før, eller forrige søndags sklitakling. Grønne flekker kan være spesielt iøynefallende, men frykt ikke når du har Vanish i nærheten.