Holde frakker og jakker flekkfrie

En frakk eller jakke kan tiltrekke seg mange gjenstridige flekker. Alt fra gjørme til kaffe til blekk, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne med flekkfjerningen. Denne veiledningen viser deg hvordan du kan fjerne de stygge merkene uten å skade tøyet, slik at vintertøyet ikke ender opp bakerst i skapet. Uansett om flekken er ny eller flere dager gammel, har vi løsningen for hvordan du fjerner dem.

 

 

Gjørme og jord

Før du begynner å fjerne en gjørme- eller jordflekk, må denne tørke først. Dersom du prøver å fjerne den mens den fortsatt er fersk, kan du ende opp med å spre flekken og gjøre den mye større. Når gjørmen eller jorden har tørket, skraper du bort de største klumpene slik at du har et jevnt underlag å jobbe med. Bland Vanish Gold Oxi Action med litt vann og påfør rikelig på flekken. Når du ser en forbedring av flekken, skyller du den under rennende varmt vann mens du skrubber godt.

Dersom flekken fortsatt synes, legger du plagget i bløt i varmt vann i høyst en time og tilsetter mer Vanish etter behov. Dette vil fjerne all gjørme og jord som er igjen på jakken. Når plagget har ligget lenge nok i bløt (og bare dersom jakken kan maskinvaskes), vasker du den i maskinen med en ekstra måleskje med Vanish for å sikre at alle spor av flekken er borte.

Kulepennblekk

Oppfinneren av kulepennen har mye å svare for. Ingenting er mer irriterende enn en blekkflekk i lommen etter en kulepenn, og dette har betydd slutten for mang en jakke. Å få bort flekken kan virke umulig når du ikke vet hvor du skal begynne, men blekkflekker kan enkelt fjernes, uten problemer.

Start ved å gni litt Vanish Gold Pre-Treat Power Gel inn i tøyet. Når flekken er godt dekket, lar du gelen få virke i høyst fire timer. Kontroller flekken underveis, fordi når flekken er borte, kan du bare skylle bort restene med varmt vann.

Kaffeflekker

Det ligger overraskende mye forskning bak hvorfor kaffeflekker er så vanskelige å fjerne. Årsaken er at kaffepartikler klumper seg sammen som sfærer, noe som betyr at væsken fordamper svært raskt og jevnt fra utsiden og etterlater de konsentrerte partiklene i midten, på klesfibrene.

Dersom du får kaffesprut på jakken, skyller du flekken med kaldt vann så raskt som mulig. Deretter, når du kommer hjem (dersom du er ute), gnir du Vanish Gold Pre-Treat Power Gel på flekken og lar det virke. Dersom jakken kan maskinvaskes vasker du den med vaskemiddel og en ekstra måleskje med Vanish for å fjerne siste rest av flekken. Hvis ikke skyller du flekken godt med kaldt vann, til du kan gni området uten at det skummer mer.

Og det var det. En veiledning i noen av de vanligste flekkene på jakker. Nå kan du fjerne flekker fra både blekk, kaffe og gjørme og jord uten bekymringer.