Lag den perfekte idrettsdagen for barna

Når sommeren kommer, bør man ikke gå glipp av muligheten til å være utendørs og leke i hagen. Sommeren er tiden for de store idrettsarrangementene - både for voksne og barn. Hva med å arrangere en mini-idrettsdag for barna dine og vennene deres? Det er en fantastisk måte å få dem til å holde seg i aktivitet, ikke minst får du motivert dem til å bli gode lagspillere.

Barn blir fort møkkete. Det er ingen tvil om at de kommer til å få flekker på klærne i løpet av en idrettsdag, men det trenger du ikke å bekymre deg for! Gå ut og ha det gøy sammen med barna dine, så tar Vanish jobben med å fjerne flekkene.

 

Det finnes utallige måter å organisere den perfekte idrettsdagen. Her kommer noen forslag til hvordan du kan få mest mulig ut av anledningen:

Alle fortjener medalje!

Medaljene deles ikke ut før alle aktivitetene er gjennomført, men det kan uansett være lurt å lage dem allerede på starten av dagen når barna fortsatt er rolige og mer fokuserte.

Første steg: For å være sikker på at alle medaljene lages i samme størrelse, kan det være lurt å bruke en kopp eller et glass som en felles mal som man kan tegne rundt, og som gjør at man får den perfekte runde formen.

Andre steg: Barn er fulle av kreativitet og fantasi. Gi dem derfor alt det du kan finne av ting som kan brukes til å dekorere medaljene, som for eksempel penner, sløyfer, bånd, stjerner og alt annet som glitrer. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Tredje steg: Når medaljene er ferdig dekorerte og har fått tørke, kan du laminere dem eller dekke dem med klebrig plast som klistres på - dette er for å beskytte medaljene og sørge for at de varer lengre. Til slutt, lager du et hull øverst i medaljen, og drar et bånd forsiktig igjennom.

Hva med å arrangere en mini-fotballkamp?

Det er ikke nødvendig med fulltallige lag og en kamp som varer i hele 90 minutter. Dere kan fint dele inn i lag på fire eller fem og spille i hagen, bakgården eller parken der dere bor. Barn er som regel fulle av energi, så det bør ikke være vanskelig for dem å spille en 20 minutters kamp. Legg inn 10 minutters pause når de er halvveis ute i kampen, og la de bytte banehalvdel når pausen er over slik at det føles det som en ekte fotballkamp!

Sprintøvelse

Dette er nok den enkleste aktiviteten å organisere, men forsikre deg om at du på forhånd gjør en grundig sjekk av underlaget der barna skal løpe. Noen av barna kommer garantert til å falle under sprinten, så det er viktig at dere på forhånd har fjernet ting fra underlaget som eventuelt kan skade dem. Når sprintøvelsen er i gang, står to av de voksne og holder i hver sin ende av et bånd for å markere hvor mållinjen går. Den av barna som først løper gjennom båndet, er vinneren. Klar, ferdig, gå!

Kulestøt (på den trygge måten)

Bruk erteposer i stedet for kuler, det vil være både tryggere og lettere for barna å kaste. Prøv å få tak i erteposer i ulike farger slik at hver av barna kan få en egen farge, og at man enklere kan se og avgjøre hvem som kommer på første-, andre- og tredjeplass.

Stafett

Stafett er en utrolig morsom aktivitet. Her er god lagånd og samarbeid helt nødvendig, hvilket gjør det til en perfekt avslutning på idrettsdagen før den store medaljeseremonien. Del barna inn i ulike stafettlag, og gi hvert lag en stafettpinne. Sørg for at stafettpinnen er noe som barna ikke kan skade seg på under vekslingen, eller hvis de er uheldige og faller. En myk leke fungerer utmerket som stafettpinne. Dere trenger ikke bekymre dere for om leken blir møkkete og skitten - takket være Vanish vil den være flekkfri innen leggetid!

Til slutt: medaljeseremonien

Nå er det på tide å finne frem medaljene barna laget på starten av dagen. Samle sammen alle medaljene, og bland dem sammen før du deler dem ut, slik at ingen av barna får den medaljen de selv har laget.

Husk å alltid ha barneplaster tilgjengelig i tilfelle noen av barna får skrubbsår mens de holder på med aktivitetene. Hvis det kommer gress-, søle- eller blodflekker på klærne til din lille sportsutøver, kan du være trygg på at Vanish vil fjerne alle flekkene for deg.

Se også Vanish sitt interaktive flekkfjerningsverktøy her for hjelp og tips til hva du kan gjøre med flekkene barna får på klærne sine etter en lang dag ute med mye moro og aktiviteter.