Lag nye vaner

Det er aldri en bedre tid til å starte noe nytt enn i dag. Når det gjelder trening, vil kroppen din takke deg for bedre kondisjon, og du får kanskje noen nye venner underveis. I denne veiledningen vil vi hjelpe deg med å øke selvtilliten og motivasjonen til å trene, og å ta hånd om de små problemene i hverdagen, som for eksempel noen flekkfjerningstips når ting blir møkkete.

 

Det er allment kjent at det å etablere en ny vane kan ta inntil 2-8 måneder før det føles som en del av dine daglige rutiner. Det avhenger mye av motivasjon, men det er disiplin som må til for å danne en ny vane.

Vårt råd er å starte i det små. Gi seg selv overkommelige mål, og utvid heller med større og flere mål etter hvert. Noen satser for fullt fra begynnelsen, men denne tilnærmingen kan føre til at man fort blir utbrent, muskler blir slitne og man mister motivasjonen. Det er derfor bedre å starte i det små: bare det å være på et treningssenter, selv om du ikke rører et eneste apparat, kan bidra til å du får gode rutiner som vil utvikle seg med tiden.

Finne tid

Å starte med en ny hobby kan være tidkrevende i starten. Travle hverdager kan gjøre det vanskelig å finne tid til trening. Det beste man kan gjøre, er å finne et tidspunkt som passer deg, og sette dette av til trening. I lunsjen eller før middag kan være det beste tidspunktet for å prøve noe nytt, med mindre du er en morgenfugl. Det er selvfølgelig viktig å ikke gå for hardt ut. Å forenkle livet ditt før du legger til ytterligere komplikasjoner kan være en kilde til energi. Bruk derfor mindre tid på uproduktive oppgaver hvis du kan. Sett av tid hver dag eller annenhver dag, så vil det bidra til å etablere gode rutiner. En gåtur klokken 12 er enklere å huske enn at du bare skal gå deg en tur når du har tid.

Trening

Fordi trening i utgangspunktet kan være ganske anstrengende, kan det være en god idé å begynne i helgene. Hva med tidlig på lørdag eller søndag, eller en kort økt i lunsjpausen. Dette gir deg mer tid å hente deg inn på, og andre ting kommer sjelden i veien. Hva du gjør, er ikke så viktig, bare det er gøy! Svømming, løping og sykling er populære former for trening, men det finnes også andre interessante treningsformer som yoga, aerobic, eller spinning. Her finnes ofte flere ulike timer du kan delta på i helgene, og helse- og treningssentrene er oftest fulle av mennesker på lørdager og søndager. Kurs for nybegynnere er alltid et godt alternativ å starte med.

Svetteflekker

Når du har kommet godt i gang med treningen, vil du snart oppdage at svette treningsklær har lett for å hope seg opp. Noen vil se på denne ekstra vaskingen som en byrde, men heldigvis kan Vanish enkelt hjelpe deg med fjerning av svetteflekker.

Fremgangsmåten for svetteflekker er enkel:

Bland Vanish Oxi Action Crystal White gel i fire liter varmt vann og bløtlegg plagget. Bruk ca. 60 ml Vanish.

Bløtlegg farget tøy i maks 1 time og hvitvask i maks 6 timer.

Tilsett til slutt 60 ml med gel i vaskemaskinen, og vask klærne som vanlig.

Da er én ting tatt hånd om! Start din egen forbedring i dag med Vanish!