Latte, Cappuccino, Mocha: Slik bekjemper du kaffeflekker

Alle opplever kaffesøl fra tid til annen. Å skumpe borti en arbeidskollega med en latte, eller søle etter kveldens siste koffeinfrie kopp, er bare noen av tingene som kan skje! Heldigvis for oss blir ikke kaffeflekkene værende lenge. Nedenfor har vi satt sammen en veiledning over de fem vanligste kaffetypene, hvordan de setter flekker på tøyet ditt på forskjellig måte, og hvordan du kan fjerne dem uten problemer takket være Vanish.

 

Latte

En deilig blanding av espresso og melk er den perfekte start på dagen. Dette er en ganske enkel flekk å fjerne, på grunn av det høye melkeinnholdet, dersom du får skylt flekken så raskt som mulig.

 

Cappucino

Cappuccino er kjent for skummet, og selv om det skjuler mye av væsken under, kan selve skummet også etterlate seg flekker, særlig dersom det er drysset sjokolade på toppen. Det er viktig å ikke gni på kaffeflekker, siden dette gjør dem vanskeligere å fjerne.

 

Macchiato

Denne kaffen inneholder for det meste espresso, med bare en dråpe melk. Dette gjør den noe vanskeligere å fjerne, og mørkere i fargen, men det er fortsatt ikke noe Vanish Oxi Action ikke kan hanskes med.

 

Mocha

Denne sjokoladefristelsen er laget av espresso, melk og vanligvis kakaopulver eller sirup. Kakaopulver inneholder oljer, noe som gjør at flekker fra mochakaffe er vanskeligere å fjerne. Det er derfor viktig å bløtlegge eller forbehandle flekken før vask. Den mest effektive metoden for å fjerne alle olje- eller fettflekker er en gelbasert flekkfjerner, så Vanish Oxi Action Gel er nok den beste løsningen for dette.

 

Espresso

På grunn av sitt høye innhold av kaffepartikler kan flekker fra espressokaffe være noen av de vanskeligste. Selv om de er små, er de tøffe, så gni lett på flekken for å tørke av mesteparten av kaffesølet så raskt som mulig. Forbehandling er essensielt.

 

Slik fjerner du kaffeflekker

For å fjerne en kaffeflekk fra klær bløtlegger du plagget i kaldt vann så raskt som mulig. Når plagget er skikkelig vått, gnir du Vanish Oxi Action på flekken. Pass på at det ikke virker i mer enn fem minutter. Vask til slutt plagget med kaldt vann og vaskemiddel for å bli kvitt siste rest av flekken. Når klærne er tørre, er de flekkfri!