Oransjefarge

I denne fargeartikkelen tar vi for oss den ikke så uvanlige fargen oransje. Karakteristisk i karrier, pastaretter og noen få frukter og grønnsaker er oransje en iøynefallende farge. Dette er bra når det er meningen, men utgjør et stort problem når flekken plutselig er på den hvite skjorten! Oransje er en flekk som vanligvis kommer fra mat, så for å forhindre disse anbefaler vi taktisk plasserte servietter. Men disse kan ikke garantere å fange opp all spagettisprut eller all tikka masala-søl, så du kan måtte trenge litt mer hjelp enn som så. Her våre flekkfjerningstips for oransje.

 

Pastasaus

Uansett hvordan du tilbereder den, kan pastasausen få en karakteristisk oransje farge, særlig når den blandes med pasta, krydder og andre ingredienser. Heldigvis er den enkel å bekjempe med Vanish.

Skyll flekken med kaldt vann så raskt som mulig. Dette forhindrer at flekken tørker.

Som med alle flekker gnir du lett med et papirhåndkle for å absorbere så mye som mulig.

Bløtlegg deretter med Vanish i opp til én time, etterfulgt av en hurtigvask.

 

Krydder

Karripulver, spisskarve, paprika, safran og lignende er alle krydder som i beste fall bare etterlater seg et lite dryss på skjorten, men som i verste fall kan blande seg med stoffet og bli svært vanskelig å få bort. For det første: Prøv å beholde roen på kjøkkenet! Men søl kan enkelt forekomme, så dersom klærne dine kommer under angrep av en krydderfylt matrett, bør du ta en titt på tipsene våre:

Karryflekker må forbehandles med Vanish Gold Oxi Action Pulver. På flekken blander du en kvart måleskje med pulver med ¾ vann til en pasta.

Gni oppløsningen inn i flekken og la den virke i fem minutter.

Vask deretter som vanlig. Voilà! Så god som ny!

 

Oransje

Appelsiner var selvskrevne i denne artikkelen, men hva med klementiner og mandariner? De har alle sine karakteristiske forskjeller (f.eks. klementiner har ikke steiner, og mandariner er enkle å skrelle), men fruktsaften fra dem alle vil etterlate en lys oransje flekk på klærne dine. De saftigste, selv om de er de mest smakfulle, er de som gjør størst skade på tøyet, så skrell og spis forsiktig!. Og flekkfjerningstipsene? Her er de:

Å gni lett på flekken umiddelbart etter at den har oppstått for å trekke saften ut av tøyet er en god måte å fjerne mye overflødig fuktighet på, og forhindre at den sprer seg.