Overnattingsselskap – Overlevelsesguide for foreldre

Lik det eller ikke, men barn elsker overnattingsselskap og dette har blitt utrolig populært de seneste årene. Et overnattingsselskap er når venner inviteres til å overnatte, kanskje til en bursdagsfeiring, for å markere en spesiell anledning eller noen ganger bare fordi barna trygler om det daglig til foreldrene gir etter.

 

Grunnen til å ha overnattingsselskaper er for å ha så mye gøy som mulig, og på tross av navnet, så lite søvn som mulig. Videoer, lommelykter, spill, tegneserier og mat til den planlagte festen er viktige hovedelementer. Det som er viktig å huske på, er at på tross av presset barna dine legger på deg, kan festen fort komme ut av kontroll ,og dersom du ikke er forsiktig ,kan huset ende opp med å se ut som en krigssone. Dette er ditt hus og du har kontrollen, og dersom alle skal være fornøyde på overnattingsselskapet ,må du lage reglene og barna følge dem.

Regler for et vellykket overnattingsselskap:

Få barna dine til å gjøre rommet klart for overnattingen på forhånd. Kontroller at du har nok madrasser, soveposer og puter, og få eventuelt gjestene til å ta med sine egne.

Prøv å ha litt struktur på kvelden. For eksempel middag etterfulgt av en halvtimes lek, kveldsstell, en film og deretter kanskje kakao før det er klart for sengetid.

Ikke la de små gjestene dine spise for mye sukker siden dette vil få energinivået til å gå gjennom taket, noe som igjen vil gjøre leggingen vanskeligere. Planlegg et måltid du vet barna liker, og som de blir skikkelig mette av. Dette vil gjøre at det er lite plass igjen til godteri, men de vil fortsatt føle at de har hatt det hyggelig.

Barn liker å fortelle historier om at de var oppe til 3 om natten, eller virkelige røverhistorier om at de ikke sov i det hele tatt. Derfor er det viktig å bestemme et tidspunkt for når lyset skal slukkes og ikke gi etter for barnas mas om å få være oppe lenger. Barns moro slutter ikke der, fordi de kommer fortsatt til å hviske og fnise lenge etter at lyset er slukket. Gi dem høyst en time med fnising under dynene med lommelyktene før du gir dem første advarsel. Ti minutter senere gir du dem advarsel nummer to. Dersom de fortsatt prater en halv time senere skrur du på lyset og truer med å sende alle hjem. Dette bør føre til stillhet og søvn ganske kjapt.

Behold lyset på i gangen. Dette gjør det lettere for gjestene å finne badet dersom de skulle trenge det i løpet av natten og dermed unngå uhell. Det kan også hjelpe dem som er litt redde i et ukjent hus, eller som har litt hjemlengsel.

Neste morgen forbereder du deg på en tidlig start. Barn er programmert til å våkne tidlig når de har overnattingsgjester, og siden de vil ha så mye leketid som mulig, er de i høygir fra første stund. Ha frokosten planlagt på forhånd. Barn våkner opp sultne, så brødskiver eller pannekaker gir dem en god start på dagen. Dersom det er sol, sender du dem ut for å leke i hagen.

Pass på at du har Vanish i skapet! Flekker kan forekomme i løpet av et overnattingsselskap, alt fra sjokolade på pyjamaser til pizza på teppet. Men bekymre deg ikke, for Vanish, Norges mest brukte flekkfjerningsekspert, har produkter i sitt sortiment for nesten alle mulige flekker. Med Vanish i skapet trenger du ikke å bekymre deg mer for skadene flekker og skitt kan forårsake på klærne og teppene dine, noe som gir deg mer tid til å arrangere overnattingsselskapet og forhåpentligvis ha litt glede av det selv også!