Rødfarge

Juletiden er en tid med sterke farger: grønne grantrær, fargesprakende gavepapir og forskjellige rødfarger på et kjent antrekk, til vin og til slutt kristtorn, midtpunktet i enhver juledekorasjon. Men med alle disse fargene er det alltid fare for at søl fører til flekker på både klær og tepper. Flekkene kan imidlertid tas hånd om med litt kunnskap, og litt Vanish.

 

Rødvinsflekker

Rødvinsflekker er nesten uunngåelig i julehøytiden. Enten noen få dråper fra en klønete servering, eller en overivrig gjest som velter hele glasset ut over klærne dine. Rødvinsflekker er ikke så vanskelige som du kanskje tror, gitt at de ikke får tørke for lenge.

Et godt tips er å helle litt salt på flekken så raskt som mulig. Dette trekker til seg rødvinen. Gni deretter forsiktig med en tørr klut uten å trykke, men ved å skyve fra deg (dette hjelper til med å trekke ut fuktigheten). For å bli kvitt eventuelle gjenværende flekker påfører du litt Vanish direkte på flekken og lar det virke i fem minutter før du vasker tøyet med en ekstra måleskje Vanish. Katastrofe avverget!

Bær, kirsebær og annen frukt

Flekker fra frukt, om det måtte være fra bringebærene på pavlovaen eller tyttebærene fra ribbemiddagen. Et feilskjær med gaffelen kan føre til søl på en cardigan, genser eller verst av alt: den hvite skjorten! Huff! Heldigvis, på grunn av lignende oppbygning, er disse flekkene ganske lik vinflekker i måten du kan behandle dem så raskt som mulig på. Du kan enten gni lett med et fuktig håndkle eller svamp for å fjerne overskudd (husk å ikke skrubbe eller spre flekken ut over), eller skyll med vann dersom det er mulig. Rengjør eller bytt det du gnir med for å få ut så mye som mulig før du bruker Vanish for å bryte ned flekken.

Blodflekker

Kanskje litt ekkelt for noen, men blodflekker kommer ikke bare fra mennesker (selv om feil håndtering av kniver på kjøkkenet kan føre til små kuttskader). En blodig steik kan sprute godt dersom overflødig væske fra stekingen renner av tallerkenen, eller mens du tilbereder den. Blodflekker er imidlertid ingen sak for Vanish.

Start prosessen ved å fjerne så mye blod som mulig med rennende kaldt vann. Vanish og kaldt vann samarbeider godt om å få bort blodflekker, ettersom denne oppløsningen bryter ned blodet og får det til å løse seg opp. Påfør vann på begge sidene av tøyet for å få vasket ut alt. Du kan få problemer dersom du tørker blodet, siden du da smører det utover heller enn å bli kvitt det. Gni lett på flekken først med en fuktig serviett for å forhindre at det renner.