Slik tilbringer du kvalitetstid med barna på kjøkkenet

Dersom du trenger å holde barna aktivisert, kan du engasjere dem alle i en morsom matlagingsopplevelse hvor de kan lære og bli belønnet med en smakfull godbit til slutt. Arbeide sammen mot samme mål kan være morsomt og en super måte å tilbringe tid sammen med barna på.

Sprø cornflakeskake er populært overalt, de er overraskende enkle å lage og en absolutt favoritt hos barna! Følg vår enkle oppskrift nedenfor, og se hvordan det går:

Sprø cornflakeskaker

Dette trenger du til 12–15 kaker:

  • 80 g cornflakes
  • 50 g smør
  • 1,5 ss lys sirup
  • 100 g mørk sjokolade (knekt i biter)
  • 15 papirformer

Trinn 1: Smelt smøret gradvis i en gryte sammen med sjokoladen og sirupen på lav varme.

Trinn 2: Hell grytens innhold over i en bolle og bland sammen med cornflakesen. Rør til cornflakesene er dekket med sjokolade.

Trinn 3: Legg en skje med blandingen i hver papirform, og sett dem deretter i kjøleskapet. Voilà!

Man kan ikke lage en omelett uten å knuse noen egg, så det er store sjanser for at denne sjokoladeblandingen kan føre til både søl og flekker underveis.

 

Pass på at alle bruker forkle for å beskytte klærne. Dersom noen uønskede sjokoladeflekker likevel skulle dukke opp, kan du få råd om hvordan du fjerner dem med Vanish Oxi Action Pulver.

Matlaging sammen med barna skaper et nært forhold og kan fort bli en familietradisjon de vil sette pris på i mange år fremover. Men før du faktisk setter i gang, bør du tenke på sikkerhet!

Planlegg prosjektet på forhånd. Matlaging kan til tider være noe kaotisk, så vi anbefaler at du først finner frem alle ingrediensene og redskapene, slik at du underveis kan ha begge øynene på barna og sjokoladeskjeen! . Dersom du har en smårolling som er for liten til å hjelpe til med matlagingen, kan denne kanskje sitte i en barnestol og følge med på blandingen, hellingen og målingen av ingrediensene og deretter bli med på den morsomste delen - pyntingen!

Rydd bort alle kniver eller andre skarpe kjøkkenredskaper før dere starter.

Hold alltid et øye med barna mens dere lager mat.

Lag klare regler for komfyren, stekeplatene og andre kjøkkenapparater.

Øv på å lese oppskriften; dette kan hjelpe barna med å bli bedre til å regne mens dere måler opp ingrediensene og rører.

Gjør oppryddingen etter matlagingen til en del av rutinen!

Alle disse punktene er viktige når du skal lage mat sammen med barna. Men selv med dette i bakhodet er det også viktig å gi barna en følelse av kontroll og mestring; la dem få ta valg når det er mulig og viktigst av alt: Nyt opplevelsen!