Små klær, store flekker

«Fra barnemunn ...» kommer absolutt alt du putter i dem. Det må være fantastisk å se verden gjennom barneøyne. Hagen er en regnskog som må utforskes, sofaen er et fjell som må bestiges og en skål med mat er et nytt antrekk som må prøves. Dette ville ikke vært så ille dersom ikke barnemat hadde en egen evne til å umiddelbart trenge seg inn i tøyet! Men fortvil ikke, man trenger ikke å kaste klær eller gå så langt som å innføre nudistmåltider. Med Vanish er det å fjerne disse flekkene lekende lett. Vi har satt sammen denne veiledningen for å belyse hvorfor disse flekkene er så vanskelige å fjerne, og hvorfor de ikke byr på problemer for Vanish.

 

Babymat er ofte laget av svært enkle ingredienser, og most for å sikre enklere fordøyelse. Men det dette betyr for vasken din, er at alle disse fantastiske, moste grønnsakene er det perfekte leveringssystemet for sine sterke, fargede pigmenter - som biter seg fast i fibrene på både dine og babyens klær. Vanligvis i de samme få, svært lite flatterende, fargene.

Oransje

Gresskar, søtpotet og selvfølgelig gulrot inneholder alle høye nivåer av betakaroten; et proto-vitamin som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Det er også dette stoffet som gir dem sine sterke farger, og som virker som et svært effektivt fargestoff.

Grønn

Behandlede erter, spinat og brokkoli får alle sin sterke grønnfarge fra høyt innhold av klorofyll, kjemikaliet som gjør det mulig for planter å omdanne sukker og vann til energi via sollys. Selv om deres effekt på mennesker er omdiskutert, er en bestemt bivirkning at disse ellers så næringsrike grønnsakene kan omdannes til potensielle selvlysende grønne flekker.

Lilla

Solbær og rødbeter er begge utmerkede kilder til både vitaminer og mineraler, men brukes også i industrien til fremstilling av fargestoffer og blekk. Som forventet er disse fargestoffene svært vanskelige å fjerne fra klær siden de fester seg godt på naturlige fibre.

Grunnen til at Vanish virker så bra sammenlignet med vanlige vaskemiddel, er at vi bruker enzymer og biologiske stoffer til å bryte med stivelsen og proteinene som disse fargestoffene er bygget opp av. Dette betyr at uansett om barnet ditt spiser eller har på seg maten, vil klærne deres alltid se nye og rene ut.

Slik fjerner du disse flekkene:

Den kritiske faktoren med disse flekkene, som med de fleste, er tid. Jo snarere du kommer i gang, jo enklere er det å bli kvitt dem. Skyll først under varmt vann med vrangen ut for å vaske bort alle eventuelle matrester uten å tvinge dem lenger inn i tøyet. Bruk deretter en måleskje med Vanish Gold Oxi Action, bland denne til en pasta med litt mer varmt vann og jobb dette inn i flekken. Ikke glem at dette også skal gjøres på vrangen slik at Vanish kan jobbe fra begge sider. Når dette er gjort, vasker du plagget sammen med resten av klesvasken og en ekstra måleskje med Vanish. Da har ikke flekkene en sjanse.