Sølete familiemiddager

Nå til dags hører det til sjeldenhetene at hele familien samles til måltidene. Mange samles riktignok til middag foran TV-en, men det er ikke så ofte at alle sitter rundt bordet for litt kvalitetstid med hverandre når man spiser middag.

Når du steller i stand et måltid til dine nærmeste krever det hardt arbeid. Noen ganger resulterer dette i flekker, men uansett hvilke flekker som oppstår vil Vanish alltid være der for å hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Her er noen av de mest smakfulle, men sølete måltidene som du kan lage til familien din:

Bolognese

Det spiller ingen rolle om du lager det fra bunnen av, eller om du bruker ferdig pastasaus rett fra krukken eller hakkede tomater på boks – Bolognesesausen kan potensielt føre til mye drama. Uansett hvor velsmakende det er, om du ikke bruker en heldekkende drakt, er det nesten garantert at du ender opp med en tomatflekk når du entusiastisk rører i sausen eller slurper i deg spaghettien.

Vanish-tips: for å unngå å få flekker på deg når du lager mat, er det lurt å ha på seg et forkle. Videre, er det lurt å ikke slurpe så mye når du spiser slik at du unngår søl, sprut og flekker fra spaghettien.

Supper og stuinger

Supper og stuinger er ekstra populære i de kalde månedene, men de er ikke noe mindre sølete enn de andre rettene på denne listen. Sjansen er stor for å få flekker på deg når prøver å få til den perfekte purékonsistensen på suppen ved hjelp av kjøkkenmaskinen. Det er også stor fare for å søle når du skal servere gjestene dine. Med andre ord: her er det mange anledninger til å få flekker.

Vanish-tips: Sørg for å ha en rolig og stødig hånd når du heller suppen over i serveringsskåler. Vær også forsiktig når du spiser.

Fajitas:

Enten du lager dem sterke og krydrede eller milde og søte, er det bare en tynn tortillalefse som skiller innholdet i wrap’en fra yndlingsbuksene dine. Det er altså ikke rart at Fajita har kommet med på listen vår over de mest sølete måltidene!

De fleste vil si at «det kommer an på hvordan du pakker den inn», men det er ikke alltid tilfellet. Hvis du liker masse saus eller fyll i wrap’en er det stor sjanse for at du søler mat på deg mens du spiser. Til syvende og sist, er det alltid en sjanse for at det blir søl fordi olje kan skvette på klærne dine når du steker kjøttet eller grønnsakene – uansett hvor forsiktig du er.

Vanish-tips: De fleste vil si at «det kommer an på hvordan du pakker den inn».  Lær hvordan du skal brette en fajita på den riktige måten:

  1. Varm opp tortillalefsene. Vær forsiktig, og sørg for at de ikke blir for sprø (da har de nemlig lettere for å brekke)
  2. Legg fajita-fyllet i midten av wrap’en, og brett over fra den ene siden og inn mot midten
  3. Brett over fra den andre siden, og forsikre deg om at de to sidene overlapper – det er her du skal holde når du spiser
  4. Nyt det!

Curry

Apropos mild eller sterk, en av de mest skremmende flekkene man kan få fra et måltid er fra curryretter. Curry består blant annet av gurkemeie og paprika – som har sterk gul-oransje farge, og curry’en har ofte en tendens til å finne de lyseste området på klærne dine og lande der. Typisk!

Vanish-tips: Når det kommer til curryflekker, vil det alltid være lurt å forebygge. Legg for eksempel en serviett i fanget når du spiser. Ha alltid servietter tilgjengelig i tilfelle det kommer mer søl.

Alt som er tilberedt på grillen

Sommer og grilling går hånd-i-hånd, men det gjør grilling og sølete mat også. Grillmat er ganske grisete - det er ofte dekket i saus, eller man spiser det med hendene. Med andre ord er det stort potensial for å ende opp med både sølete klær og klissete fingre. Uansett hvor godt det smaker, er det vel ingen som vil ha maten på buksene sine eller nedover T-skjorten?

Vanish-tips: Hvis du er kokken på kjøkkenet, bruk et forkle for å beskytte klærne dine fra rennende sauser som sannsynligvis kommer til å sprute mens du lager mat, og ha nok av servietter tilgjengelig for gjestene dine.

Som du ser er det alltid en sjanse for at en olje- eller fettflekk oppstår på klærne dine når du lager mat eller spiser, men du er trygg hvis du følger våre beste tips. Hvis du likevel skulle være så uheldig å få en flekk på deg, ta en titt på Vanish sine flekkfjerner-tips. Slik blir du kvitt bekymringen - og flekkene - så du kan nyte måltidet i ro og fred med familien.

Har du en flekk som du vil kvitte deg med, eller et Vanish-tips du vil dele? Se våre Flekkfrie tips for å dele din flekkfjerningskunnskap, og oppdag flere tips til hvordan du kan håndtere flekker.