Svartfarge

Svart er en fargenyanse som man umiddelbart legger merke til dersom den smitter over på lysere tøy . En rød cardigan, en hvit skjorte eller en blå dongeribukse blir fort et blikkfang dersom en svart flekk dukker opp, så det er viktig å behandle slike flekker så fort som mulig, før de setter seg og blir umulige å fjerne.

 

Oljeflekker

Her snakker vi ikke om olivenolje, men svarte flekker forårsaket ved oljeskift på en bil, eller i andre typer motorrelaterte aktiviteter. Vi har alle sett bilmekanikernes kjeledresser fulle av størknede oljeflekker som er umulig å få rene. Med Vanish trenger ikke klærne dine møte samme skjebne.

Skulle du være uheldig å få en oljeflekk på klærne, bør du behandle flekken umiddelbart med varmt vann for å få bort overskuddet.

Dersom det ikke er mulig, så prøv å skrape bort fett eller olje fra stoffet med en skje eller sløv kniv, men vær forsiktig så du ikke gnir flekken inn i stoffet. Bruk et fuktig papirhåndkle eller en klut til å trykke forsiktig på det berørte området til deler av flekken er borte. Når du er hjemme igjen og har tilgang til varmt vann, kan du bløtlegge flekken med en Vanish-løsning som beskrevet nedenfor:

Bland 60 ml Vanish Gold Oxi Action-gel i 4 liter varmt vann.

Bløtlegg i inntil maks. en time for farger, eller opptil seks timer for hvitvask.

Vask som vanlig. Legg en beholder med 60 ml gel i vaskemaskinen sammen med vaskemiddel. Start maskinene og la den gå sin gang.

Mascaraflekker er ganske vanlige, og de dukker ofte opp på skjorteermer eller topper på grunn av et øyeblikks uoppmerksomhet eller en klønete bevegelse! Heldigvis er mascara lett å fjerne, bare følg våre tips:

Fjern først all overflødig mascara med en sløv kniv eller lignende.

Trykkforsiktig rundt flekken med kaldt vann slik at du ikke smører flekken inn i stoffet.

Bruk Vanish Oxi Action Crystal White gel og bløtlegg plagget med en skje pulver i 4 liter varmt vann.

La plagget ligge i bløt i over en time for farger, og seks timer for hvitvask.

Vask deretter som normalt, og mascaraflekken skal være fjernet.

Den generelle regelen for alle disse flekkene er at jo lenger man venter med å behandle dem, desto vanskeligere blir de å fjerne.

Blekkflekker

Alle som noensinne har fått en blekkflekk på klærne, vet hvor vanskelig det kan være å fjerne, men ikke med Vanish! Selv om blekk vanligvis er blått, er svart blekk svært populært i forretningsverdenen. Den beste måten å fjerne dem på finner du nedenfor:

Bland en måleskje med Vanish Gold Oxi Action Pulver med vann.

Påfør pastaen og la den virke i høyst én time.

Vask som vanlig med enda en måleskje med Vanish i vaskemaskinen.

Med denne fremgangsmåten bør klærne bli både rene og blekkfri!